Guide til brug af Yourpay Admin

Du er her:
Estimeret læsningstid: 4 min

Du tilgår Admin ved at logge ind øverst til højre på vores hjemmeside.

Dashboard

Første gang du logger ind
Hvis det er første gang du logger ind på Admin, vil du blive mødt af en pop-up hvor du bliver bedt om at udfylde dine virksomhedsoplysninger, så din virksomhed kan blive godkendt.
Hvis du kommer til at lukke pop-uppen ned, kan du tilgå den ved at trykke på ikonet med manden øverst til højre.

Søgefelt
Øverst til venstre finder du søgefeltet. Her kan du søge efter ordre ID, Betalings ID, Transaktions ID og kortholder. Vær opmærksom på, at du selv skal vælge hvilken kategori du søger efter, ved at klikke på den hvide pil ud fra ”Søg efter”.

Hvis du har været logget ind før
Har du udfyldt dine virksomhedsoplysninger tidligere, vil du som standard befinde dig på siden Dashboard. Her har du mulighed for at få en guided tour over de generelle funktioner i Admin, overblik over ikke opkrævede betalinger, kortgebyr i procent, udbetalingsdage og mulighed for at skifte adgangskode.

Oversigt over uopkrævede ordre
Har du uopkrævede ordrer, vil de blive vist på dashboardet.

Ud fra hver ordre er der yderst til højre tre knapper, med følgende muligheder:

1. Mere info
    På denne side ser du en oversigt over betalingsinformationerne på ordren. Bl.a. betalings ID, merchant ID, transaktions ID, tilgængelige beløb til opkrævning, Hvor du har mulighed for at lave en delopkrævning, samt tilgængelige beløb til refundering. Det er muligt for dig at lave delopkrævning og delrefundering – altså har du muligheden for at delopkræve eller del refundere beløbet.
  2. Opkræv
    Vær opmærksom på, at ved klik på denne knap opkræves hele beløbet med det samme.
  3. Frigør
    Vær særligt opmærksom på, at ved klik på denne knap anullere du ordren, og frigiver beløbet på kundens konto. Hvis dette sker, er ordren tabt og der kan ikke gøres noget fra Yourpays side. Vi anbefaler at du kontakter din kunde, og efterfølgende sender dem et betalingslink.

Kontoinformation

På siden kontoinformation har du mulighed for at uploade dit firmas logo, samt se en oversigt over de virksomhedsoplysninger der er registreret i systemet.

Merchant id
Merchant ID’et er et test ID, der er tilkoblet din konto. Det bruges til at identifisere kontoen og gennemføre testbetalinger.

Production merchant id
Produktions ID’et, som er tilkoblet din konto, det aktiveres efter al dokumentation ved oprettelse er indsendt og færdigbehandlet. Det er dette ID som reelle betalinger bliver gennemført igennem.

Merchant token
Bruges til at integrere plugins til din webshop. Merchant token til brug af API funktionaliteter.

Integrationsnøgle
Integrationsnøglen bruges til integrering af shopify. Nøglen skal du selv navngive. Efter du har valgt din integrationsnøgle kan du trykke på F5 for at refreshe siden. Din indtastning bliver efterfølgende gemt.

Udbetalinger

Her har du en oversigt over udbetalinger i din virksomhed.

Der er informationer om følgende:

1. opkrævningsdato
  2. udbetalingsdato – den dag pengene bliver frigivet fra Yourpay. (Vær opmørksom på at der efterfølgende går en til to hverdage før du vil se beløbet på din bankkonto)
  3. opkrævet beløb
  4. refunderet beløb
  5. gebyr procentssats
  6. transaktionsgebyr
  7. anden afregning – kan være tidligere udbetalt refunderinger, abonnement til Mobilepay eller simkort til POS (49 kr./md).
  8. restbeløb til udbetaling.
  9. godkendt udbetaling – indikere at pengene har forladt Yourpay.

I højre side kan du se en knap der hedder ”Vis x-antal transaktioner”, som viser hvilke transaktioner der har været for den pågældende dag. Når du trykker på knappen vil feltet udvide sig, og du vil kunne se transaktionerne for hele dagen.

Alle betalinger

På denne side har du fire muligheder for hvilken oversigt du vil se.

Uopkrævede betalinger
Oversigten viser dig her, hvilke uopkrævede betalinger du har, ligesom nå du tilgår dit dashboard.

Opkrævede betalinger
Oversigten viser dig her alle opkrævede betalinger. Skal du refundere et opkrævet beløb, kan dette gøres ved at vælge ”Mere info” i højre side – her har du mulighed for at refundere hele eller dele af beløbet.

Refunderede betalinger
Viser en oversigt over refunderede betalinger. Her kan du se hvilket beløb der er opkrævet, hvilken dato, ordre id og lignende.

Frigjorte betalinger
Her ser du en oversigt over frigjorte betalinger – altså betalinger der er blevet anulleret.

Send betalingslink

På denne side har du mulighed for at sende et betalingslink til din kunde. Her skal du udfylde ordre id, firmanavn, modtagers navn, betalingslink tekst samt beløb. Du kan vælge om betalingslinket skal sendes som sms eller e-mail, og om kunden skal betale transaktionsgebyret – Dette må dog kun gøres ved B2B og udenlandskunder ifølge dansk lovgivning 1. januar 2018.

OBS: Vær opmærksom på at det øverste tekstfelt kan redigeres så du har mulighed for at gøre teksten personlig. Der må dog ikke redigeres i teksten med ”@” foran, da der genereres en kode ud fra disse.

Når du trykker på ”Send betalingslink” vil der komme en tekst frem om at linket nu er afsendt.

Webpay

Alle kan bruge Webpay – det bliver typisk brugt af mindre virksomheder, hvor det ikke kan betale sig at have en terminal. Det er en god løsning til webshops og butikker med meget få fysiske kunder.
Det er som udgangspunkt ikke nødvendigt at tilmelde dig til en webpay konto, men det er oplagt for virksomheder der benytter sig af bookinger med et depositum. Ved tilmeldt Webpay konto kan du indkræve depositum uden at skulle udfylde CVC koden.

Download betalinger

Her kan du hente betalingsoversigter på alt hvad du har på din Admin konto. Du kan vælge at få oplysninger fra det sidste døgn til det sidste år. Du kan også vælge at få alle oplysninger, fra da kontoen blev oprettet.

Indsigelser

Hvis du har fået en indsigelse vil den blive registreret her. Du kan vælge at få vist en oversigt over hhv. nye indsigelser, igangværende indsigelser, vundne indsigelser og tabte indsigelser.

Domæner

På denne side har du mulighed for at tilføje domæner til din konto. Vær opmærksom på, at der kun kan tilføjes domæner, der er tilknyttet samme CVR nummer. Har domænerne ikke samme CVR nummer skal du oprette en ny aftale. Det gør du ved at tilgå www.yourpay.io, og vælge ”opret konto”.

Domæne hieraki

Her har du en oversigt over alle domæner, der er tilknyttet din konto. Herfra kan du tilgå domænerne, og se informationerne for det pågældende domæne, såsom udbetalinger og indbetalinger. Du har også mulighed for at tilgå dine domæner ved at klikke på person-ikonet i øverste højre side.

App store

Her er der en oversigt over alle tilføjelser, der kan integreres med yourpay, så som Viabill, Resurs bank og MobilePay.

Callbacks

Et Callback er kommunikationen mellem yourpay og webshoppen. Det har som udgangspunkt ikke den store betydning for dig som kunde, men det er en nyttig viden for udviklere, så den tekniske historik for webshoppen eller butikken kan ses her.

Abonnementer

Når du klikker på Abonnementer åbnes der et nyt vindue, som fører dig til opsætning af abonnementsprodukter. Du har her muligheden for at oprette abonnementer, hvis ikke du har et abonnementsystem tilknyttet din webshop, kan du følge denne guide.